luni, 28 ianuarie 2013

Locul de joaca al bebelusului



Creati un spatiu de joaca care permite miscarea libera

Plasati un covoras pe podea intr-un loc unde vreti ca bebelusul sa se joace. Ar fi bine ca aceasta sa nu aiba culori puternice, agresive sau imprimeuri complexe , ci mai degraba o culoare neutra.Aceasta ii va permite bebelusului sa vada mai clar obiectele pe care tu le plasezi pe suprafata lui.

Arata-i copilului tau cum se foloseste

Cateodata poti lasa bebelusul pe spate sa loveasca cu piciorusele, dar asigura-te ca il pui si pe burtica in fiecare zi. Statul pe burtica ii permite, impingandu-se in palme sa-si  intareasca musculatura partii superioare a corpului.

Acorda-i timp

Ofera-i bebelusului ocazia sa exerseza miscarile cel putin 10 minute in cateva reprize sau pana cand iti da semne ca e de ajuns. Urmareste-i miscarile si acorda-i timpul necesar pentru a reusi pe cont propriu inainte de a-l ajuta sau a-i schimba  tu pozitia.




Un comentariu:

  1. Locul aceste de joaca trebuie sa fie diferit de saltelutele de joaca comercializate ,foarte colorate si cu multe zone senzoriale, intrucat bebelusul are nevoie sa perceapa fiecare stimul pe rand pentru a-l putea explora in ritmul si dupa necesitaile lui, fara a fi coplesit si dezorientat de alti stimul

    RăspundețiȘtergere